Роман Яремчук: "На преміальні за вихід на Євро можна купити трикімнатну квартиру в Києві"

847 03.04 2021   20:03
Фото - Михаил Козелко, Footboom

Форвард збірної України Роман Яремчук в інтерв'ю проєкту "Burbuzz" розповів про свій виступ за національну команду і цілі на чемпіонаті Європи.

- Перші три збори поспіль я був травмований. Лише з четвертого разу я таки доїхав до збірної. Я був щасливий, що в першому матчі були гольові моменти. Коли їх немає у нападника, це погано. Якщо є, значить він на правильному шляху. Я розмовляв з Андрієм Миколайовичем, він заспокоював мене, говорив, що я здорово працюю на команду.

І я навіть не рахував свої подальші моменти у збірній і так вийшло, що у Львові я вже забив. Це були неймовірні емоції, можна було фільм прямо знімати. В першу чергу допомагала довіру тренера. Він знаходив правильні слова для мене, правильно спілкувався зі мною, щоб я забив той перший гол. Шевченко добре може знайти слова для кожного футболіста, знайти ключик, може так напхати, що потім довго збиратися будеш. Тому не можна розслаблятися з ним. По тактиці він сам все проводить, тренувальний процес сам контролює, нікому не віддає.

Гол у ворота Португалії і матч з ними - найбільш пам'ятний в моїй історії. Така перемога і така підтримка... Енергетика неймовірна, такого ніколи не відчував. Гол був такий собі, але дуже корисний. Були преміальні, за них можна купити трикімнатну квартиру в Києві. Команду не образили, преміальні були хороші і заслужені. Ми добре себе проявили, вийшли з першого місця.

Читайте также: Що далі чекає на збірну України у 2021 році

Я переживав за свою форму перед Євро, хотів скоріше залікувати свою ногу. Але випередити терміни не можна було, поїхав спеціально до Сербії на лікування. Було б складно на чемпіонаті Європи, але життя ось так склалося, що Євро перенесли. Пам'ятаю Євро-2016 і у нас в країні було багато талановитих гравців, яких хотіли продати в топ-команди. Не потрібно нагнітати в пресі, що Україна їде вигравати або виходити мінімум до півфіналу.

Мені таке не подобається. Найважливіша гра - перша, до неї потрібно серйозно готуватися. Головне завдання - вийти з групи. Звичайно, я хочу виграти чемпіонат Європи, але я реаліст. Я бачу, що у нас є шанс вийти з групи. Виграти Євро? Хіба що якщо все ідеально складеться, але я реаліст. Коли граєш проти сильних команд, розумієш, який рівень. Дуже складно. Я йду від матчу до матчу, не можу ставити перед собою мету, яка буде там в 30 років. У кожного є своя мрія, але ти не знаєш, як все відбудеться, - цитує Яремчука сайт ТК "Футбол".