Адріан Пуканич: "Шахтар" переможе "Антверпен" – 2:1"

505 28.11 2023   13:41
Закарпатська Асоціація Футболу

Сьогодні в Гамбурзі футболісти "Шахтаря" в черговому поєдинку групового етапу Ліги чемпіонів прийматимуть бельгійський "Антверпен".

Колишній гравець національної збірної України та "Шахтаря" Адріан Пуканич оцінив шанси суперників у протистоянні в Німеччині:

– Недавньою звитягою над іменитою "Барселоною" донеччани повернули інтригу в боротьбі за путівку до раунду плей-оф Ліги чемпіонів й дуже високо підняли планку свого рівня підготовки. Тому цікаво чи пощастить їм сьогодні підтвердити свій клас після непереконливих виступів в чемпіонаті УПЛ з "Дніпром-1" та "Поліссям".

– Але в Україні поєдинки проходять без уболівальників тоді, як в Європі – за переповнених трибун, котрі не дозволяють розслабитися.

– Проте "Шахтар" уже привчив нас, що може стабільно виступати відразу на кількох "фронтах". Поки що ж в УПЛ не обходиться без прикрих збоїв, можливо, через часту зміну керманичів.

– До речі, після появи на тренерському містку Маріно Пушича ви помітили якісь зміни в арсеналі "гірників"?

– Ні, з цим, мабуть, треба буде почекати вже до наступної весни, коли "Шахтар" проведе під керівництвом Пушича підготовчі збори, підсилиться тими виконавцями, котрих запросить хорватський фахівець.

– Отже, вважаєте, що сьогодні обійдеться без якихось тактичних новинок?

– Звісно. Якщо зміни й будуть, то виключно по позиціях через травми окремих виконавців. Маю на увазі, передусім, правого захисника Юхима Коноплю.

– Ви акцентували увагу на тому, що "Шахтар" непереконливо виглядає в чемпіонаті УПЛ.

– Це свідчить про загострення конкуренції, з'явилися амбітні команди – "Кривбас", "Полісся", ще не сказало свого останнього слова "Динамо", знову замахнувся на чемпіонство "Дніпро-1".

Зрештою, опоненти вже досконально вивчили гру "Шахтаря", виходять на поєдинки з ним максимально мотивованими, як ті ж "гірники" на протистояння з "Барселоною". Все ж, думаю, що підбір виконавців "Шахтаря", довга лава запасних допоможе йому на фініші знову бути на видноті.

Читай також: Ярослав Хома: "Схиляюся до того, що "Шахтар" не переможе "Антверпен"

– Сьогодні "Шахтарю" бажано перемогти, аби доля путівки до раунду плей-офф вирішилася в заключному поєдинку з "Порту". Чи вистачить "гірникам" завзяття, аби взяти гору над немотивованим "Антверпеном"?

– Чому не мотивованим? Кожен футболіст мріє зіграти в Лізі чемпіонів, а те, що в активі "містян" поки не має жодного очка, аж ніяк не свідчить про їхню слабкість. Тому аж ніяк не можна недооцінювати бельгійців. Переконаний, вони вже зробили правильні висновки з тієї дошкульної поразки в першому матчі з донеччанами, коли завчасно повірили, що перемога в них уже в кишені.

Сьогодні в них буде нагода доказати, що той програш був випадковим й поповнити клубну касу серйозними коштами. Зрештою, саме в матчах дуже престижної Ліги чемпіонів є шанс голосно заявити про себе й одержати запрошення від заможніших команд. А "Антверпен" не приховує, що готовий розпрощатися зі своїми лідерами за вигідною ціною.

– Що може сьогодні "Шахтарю" стати в пригоді, аби схилити шальки терезів на свій бік?

– Досвід, адже на відміну від "містян" донеччан постійно виступають в Лізі чемпіонів, психологічна перевага після супервольової перемоги в першому колі, стане в пригоді й звитяга над грандом – "Барселоною". Сьогодні гнатимуть "гірників" уперед й заповнені трибуни стадіону в Гамбурзі. Я також вірю, що "Шахтар" візьме гору – 2:1.

Источник: Sport.ua
Популярные новости