Мирон Маркевич: "Патріку ван Леувену можна лише поспівчувати"

1461 20.09 2023   13:28

Головний тренер "Карпат" Мирон Маркевич прокоментував поразку "Шахтаря" від "Порту" (1:3) у стартовому турі Ліги чемпіонів.

- Ще перед матчем з "Порту" я в коментарі одному з ваших колег сказав, що "гірники" у кращому випадку посядуть третє місце в своїй групі. І не тому, що серед опонентів топові "Барселона" і "Порту". Просто рівень підготовки футболістів "Шахтаря" не дозволяє сподіватися на більше.

- У вчорашньому поєдинку з "Порту" ви помітили в донецькій команді якісь тактичні новинки, домашні заготовки?

- Я не збираюся аналізувати рішення свого колеги з "Шахтаря". Зрештою, саме він відповідає за результат. Але заради справедливості слід сказати, що Патрік ван Леувен тільки на початку шляху. Поки ж нідерландському фахівцю можна лише поспівчувати. Адже награвався один склад, а потім пішли травми, дискваліфікації і все довелося розпочинати спочатку.

Ти награєш одну схему, здавалося, є зрушення, а дитяча помилка Сікана, що призвела до другого пропущеного м'яча, все зводить нанівець. До речі, в цьому ігровому епізоді в Сікана було кілька варіантів, але він обрав найгірший, зробивши передачу через центральну частину поля. Що це не варто робити вчать ще в початкових групах ДЮСШ. Як кажуть, маємо те, що маємо.

- Такі поєдинки, як з "Порту", свідчать про те, чого ти насправді вартий.

- Згоден. Доводиться констатувати, що в "Шахтаря" нинішнього зразка немає "козирів", які б дозволяли чинити опір фаворитам групи – "Барселоні" і "Порту". За винятком хіба що воротаря, інші позиції викликають занепокоєння. Звісно, це все на тлі Ліги чемпіонів, бо в УПЛ цього виконавчого рівня ще вистачає, аби бути на видноті. Але ж завжди хочеться більшого.

- І все ж, по вчорашній грі, щось сподобалося в діях "гірників"?

- Якесь розмите залишилося враження. Фактично гру було зроблено ще в першому таймі й це якраз той випадок, коли футболісти "Шахтаря" усвідомлювали, що їм не до снаги досягти зламу.

Читай також: Юрій Вірт: "Молоді "Шахтаря" треба опуститися на землю і подолати зіркову хворобу"

Так, були 1-2 натяки на гольові моменти, але ж цього явно замало, щоб врятуватися від поразки. Вчора в Гамбурзі футболісти "Порту" були в ролі господарів і в разі потреби могли додати й завершити справу розгромом.

Источник: Sport.ua
Популярные новости