Сергій Ященко: "Шахтар" не програє "Порту"

570 19.09 2023   13:59
dynamo.kiev.ua

Колишній півзахисник "Шахтаря" Сергій Ященко поділився своїми очкуваннями від сьогоднішнього протистояння "гірників" у матчі 1-го туру Ліги чемпіонів з "Порту".

- В єврокубках "Шахтар" зазвичай успішно грає з португальськими клубами. Щоправда, з "Порту" в нього негативний баланс, отож є прекрасна нагода поліпшити статистику. На мій погляд, сьогодні "гірники" не програють, а коли, як кажуть, всі пазли зійдуться, то може й візьмуть гору.

- Завдяки яким факторам "гірники" можуть не поступитися "Порту", якого багато експертів вважає фаворитом?

- По-перше, завдяки добре організованій обороні, по-друге, гострим контрвипадам, по-третє, фарту, який останніми роками часто допомагає донеччанам в єврокубках.

- Але ж Фортуна не може посміхатися постійно.

- Поки "Шахтар" ще заслужив її прихильність передусім через бійцівську вдачу. В попередньому розіграші Ліги чемпіонів також невисоко розцінювалися шанси "гірників", а вони стали "грозою авторитетів".

- І все ж, цього сезону "Шахтар" не демонструє видовищної гри навіть в чемпіонаті УПЛ.

- Не виключено, це тому, що в УПЛ "гірники" недооцінюють візаві, що впливає негативно на концентрацію. Ліга чемпіонів - зовсім інший рівень,тут кожну дрібницю треба враховувати і в цьому найпрестижнішому континентальному футбольному турнірі "Шахтар" завжди дуже мотивований. І якщо програє так тільки супернику, що, дійсно, вищий за класом.

- Як "Шахтар" лататиме "дірки" в обороні без травмованих Миколи Матвієнка, Валерія Бондаря, хто завершуватиме стрімкі контратаки без Траоре, який надовго вибув зі строю?

- У "Шахтаря" доволі довга лава запасних і є з кого вибирати. Переконаний, що новий керманич Патрік ван Леувен довірить місце в старті саме тим гравцям, які знаходяться в оптимальній спортивній формі.

Читай також: Адріан Пуканич: "Не варто недооцінювати "Шахтар" у матчі з "Порту", найцікавіше буде після перерви"

- Але ж один з ключових виконавців - Артем Бондаренко через дискваліфікацію був позбавлений в УПЛ ігрової практики.

- Право вибору – за нідерландським фахівцем, може він взагалі залишить Бондаренка на лаві запасних. Адже саме керманич відповідальний за результат.

- Патрік ван Леувен лише цього сезону очолив "Шахтар". На ваш погляд, скільки потрібно часу, аби підопічні прониклися ігровою філософією нового керманича?

- Думаю, що наприкінці першої частини сезону "Шахтар" повинен вже демонструвати ту гру, яку йому ставив Патрік ван Леувен.

Источник: Sport.ua
Популярные новости