Адріан Пуканич: "Не варто недооцінювати "Шахтар" у матчі з "Порту", найцікавіше буде після перерви"

454 19.09 2023   13:44
Закарпатська Асоціація Футболу

Колишній гравець збірної України Адріан Пуканич спрогнозував, чим закінчиться сьогоднішнє протистояння у 1-му турі Лізі чемпіонів "Шахтаря" з "Порту".

– Не варто недооцінювати "Шахтар". Багато експертів твердять, що у кращому випадку "гірники" продовжать виступ в Лізі Європи, але донеччани й раніше доводили, що для них в найпрестижнішому футбольному континентальному турнірі не існує авторитетів. Так, нині в складі "Шахтаря" чимало молоді, проте в провідних гравців – величезний міжнародний досвід накопичений в матчах на клубному рівні і за збірну України.

– І все ж, кого ви вважаєте фаворитом в сьогоднішньому поєдинку?

– "Порту", в складі якого чимало зрілих футболістів. Так, "Порту" також втрачає лідерів, які за великі гроші переходять в більш заможні клуби. Але цікаво, що продають вони тільки тих гравців, яким уже є рівноцінна заміна. В цьому треба брати приклад з "Порту", ось чому португальці переважно дуже стабільні, як на міжнародній, так і внутрішній арені.

– Фаворита ви назвали, тоді уточніть, з яким рахунком переможе португальський клуб?

– Чому відразу переможе. Фаворити далеко не завжди беруть гору. Ось і я схиляюся до того, що в Гамбурзі все закінчиться бойовою нічиєю 1:1. І це буде добрий початок для "гірників".

– На ваш погляд, що може допомогти "Шахтарю" не програти?

– Про досвід я вже говорив. По-друге, мотивація, "гірники" в Лізі чемпіонів, як правило, тішать бажанням зіграти через не можу. Все ж, саме після таких поєдинків, як сьогоднішній, можна опинитися на "олівці" скаутів закордонних грандів. По-третє, хоча "Порту" діє інтенсивно, але донеччани можуть позмагатися з ним у швидкості. Саме мобільність може стати "Шахтарю" надійним помічником у пошуку найкоротшого шляху до воріт суперника.

– Але поки що "Шахтар" навіть в чемпіонаті УПЛ діє непереконливо в атаці.

Читай також: В’ячеслав Шевчук: "Вірю, що "Шахтар" здобуде гарний результат у матчі з "Порту"

– Це, справді, проблема, а тут ще, як назло, надовго через травму вибув "наконечник" Траоре. Сьогодні багато залежатиме від вибору керманича "гірників" Патріка ван Леувена, який все повинен зважити й зупинитися на ефективній тактичній схемі.

До речі, можливо "Шахтарю" в чемпіонаті УПЛ так важко даються перемоги, бо біля керма - новий головний тренер. Потрібен час, аби підопічні адаптувалися до його вимог, прониклися його ігровою філософією.

– На жаль, сьогодні "Шахтарю" не допоможе не тільки Траоре, а й провідні захисники Микола Матвієнко, Валерій Бондар.

– Це серйозні втрати. З іншого боку, це шанс для гравців ротації проявити себе. Думаю, що в дебюті "Шахтар" діятиме дуже обережно, аби не пропустити швидкий гол. Коли ж переконається, чого вартий опонент, то поступово відсуне гру від своїх воріт. Найцікавіше ж буде після перерви. Я вірю в "Шахтар".

Источник: Sport.ua
Популярные новости