Сергій Погорілий: "Гол Довбика "Панатінаїкосу" - це як гра у футбол на приставці"

336 02.08 2023   12:49
Фото - Денис Руденко, Footboom

Голкіпер іванківського "Штурма" Сергій Погорілий висловився щодо матчу 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів "Панатінаїкос" - "Дніпро-1" (2:2).

– У день матчу стало відомо про те, що 8 футболістів та 7 осіб персоналу Дніпра-1 отруїлися в Афінах. Що ти про це думаєш?

– Звісно, це дуже неприємна ситуація. Усі знають, на якому організаційному рівні відбуваються матчі Ліги чемпіонів. Поки що ми багато чого не знаємо в цій ситуації. Хто саме отруївся, що футболісти та персонал з’їли, що вони пили? Це все потрібно з’ясувати та розповісти вболівальникам. З цієї ситуації потрібно зробити правильні висновки. Всім добре відомо, які призові у Лізі чемпіонів та за що клуби борються. А так, безумовно, ця ситуація вплинула на перебіг поєдинку та його підсумковий результат.

– Перший матч дніпряни програла з рахунком 1:3. На що підопічні Олександра Кучера могли розраховувати в Афінах?

– Усі знають, яка ситуація на грецьких стадіонах, як уміють підтримувати своїх улюбленців шанувальники команди. Шанси на загальний успіх для Дніпра-1 були мінімальними. Упевнений, всі так думали до зустрічі у відповідь.

– Другий матч поспіль форвард Панатінаїкоса Шпорар забиває у дебюті гри. Хто там винний?

– Цей гол виник нізвідки. Звичайне винесення захисника на чужу половину поля, де трапилася помилка воротаря Волинця. Не розрахував Євген відскок м’яча від газону. Та й мені здалося, що Волинець ще не зіграний зі своїми партнерами з оборони. Може, десь і комунікація із захисниками ще не на належному рівні в нього.

– А що ти, як голкіпер, скажеш про травму Волинця?

– Там трапився ігровий епізод. По-футбольному воротар Дніпра-1 все робив правильно, ось тільки гравець грецької команди коліном влучив у голову Волинцю. Хочеться побажати Євгену якнайшвидше відновитися після цієї травми. Я Волинця добре знаю, ми разом тренувалися у Колосі.

Читай також: "Панатинаїкос" трохи збожеволів", - грецькі ЗМІ – про матч з "Дніпром-1"

– Вимушена заміна у першому таймі у Дніпра-1 – на поле вийшов молодий воротар Кінарейкін…

– Мені про цього талановитого воротаря ще давно розповідали співробітники СК Дніпро-1 – Олег Шелаєв та Андрій Полунін. Найдосвідченіші в минулому футболісти Дніпра та національної збірної України говорили, що Яків затьмарить усіх своїх конкурентів. І ось він вийшов у такому складному матчі в Афінах та показав пристойний рівень майстерності. З його допомогою дніпряни могли пройти до третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів.

– Як оціниш гол Артема Довбика у середині першого тайму?

– Все сталося, як на приставці, коли ти граєш у футбол і сам обігруєш по півкоманди. Виконавська майстерність Довбика на найвищому рівні. Він отримав м’яч перед чужим штрафним і далі оббіг, обіграв усіх захисників Панатінаїкоса, які з ним були поруч. Та ще й поміж ніг пробив голкіперу господарів. Майстер що сказати!

– За рахунку 1:1 українські футболісти ще до перерви могли виходити вперед, але гол Довбика скасував німецький арбітр Данкерт через гру рукою Мінго, а Пасіч не влучив із п’яти метрів у порожні ворота після розіграшу кутового. То були ключові моменти зустрічі?

– Так, гарні та важливі моменти. Нагадаю, що практично ніхто не вірив у загальний успіх Дніпра-1. Але цією грою наші хлопці довели, що український футбол живий. Важливо, щоб підопічні Кучера повірили у себе і надалі грали успішніше.

– У дебюті другого тайму Едуард Сарапій все ж таки забив гол, який дозволив українській команді вийти вперед і практично наздогнати Панатінаїкос…

– Цей забитий м’яч захисника української команди перевернув усе у цьому поєдинку. Відразу принишкли й фанати Панатінаїкоса. Зрозуміло, що гостям потрібно було шукати свого шансу в атаці. Наставник Дніпра-1 зробив чотири заміни в наступні 15 хвилин зустрічі і, можливо, хлопці не розібралися під час гри в обороні. Шпорар знову забив гол. І ось після того, як рахунок став 2:2, вже стало максимально важко.

Читай також: Євген Волинець вибув на кілька тижнів

– Як би ви оцінили роботу німецького арбітра Бастіана Данкерта? За фол проти Волинця він не пред’являє навіть жовту картку, а Танчика видаляє при першому ж фолі.

– По телевізійній картинці важко судити, потрібно перебувати на футбольному полі. Рефері відчуває нерв гри. Кучер, як ми бачили, отримав жовту картку за суперечки з арбітром, а коли фолив Танчик, ніхто з його партнерів не протестував проти червоної картки. Навіть дискусії з арбітром не було. Загалом німецький арбітр тримав гру під своїм контролем, хоча матч був складним для суддівства.

– Тепер Дніпро-1 гратиме у третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи проти празької Славії. Кажуть, що за силою, Славія не сильно і поступається Панатінаїкосу. Як із нею впоратися?

– З таким ентузіазмом і запалом, який продемонстрували футболісти Дніпра-1 в Афінах, їм ніхто не має бути страшний. Впевнений, ми досягнемо результату у грі проти чеської Славії. Зараз, через війну, ми не стежимо за чеським футболом, але рівень Славії приблизно зрозумілий.

– Багато фахівців пишуть і говорять про те, що Артем Довбик зіграв один із останніх матчів за Дніпро-1. Він хоче перейти до одного з європейських клубів. Як дніпряни гратимуть без свого лідера в атаці?

– Хтось виросте з молоді та виявить себе. Так було. Керівникам Дніпра-1 слід пошукати таланти в інших українських командах. А Артему треба сказати лише спасибі за його гру та прогрес Дніпра-1.

– Хто фаворит у парі Марсель – Панатінаїкос у третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів?

– Французький клуб, де грає наш Руслан Маліновський, на 10 голів сильніший за Панатінаїкос. Впевнений, що Марсель їх легко пройде. Французам важко буде лише в Афінах, фанати створять неповторну атмосферу на трибунах. А ось на стадіоні Велодром у Марселі у греків не буде жодних шансів.

Читай також: Вболівальники "Панатинаїкоса" - про матч з "Дніпром-1": "У всьому винні банани"

Источник: Sport Arena
Популярные новости