Жорже Жезуш: "В овертаймі нам забракло фізичних можливостей"

28.07 2022   01:11
Офіційний сайт "Фенербахче"

"Фенербахче" програв київському "Динамо" (2:1) у другому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів та вибув з розіграшу Ліги чемпіонів. Далі ідуть кияни. Головний тренер стамбульців Жорже Жезуш підвів підсумок драматичного протистояння, в якому було вилучення, пенальті та додатковий час.

- Як і кожен матч, цей матч має історію. "Фенербахче" був командою, яка грала добре до перерви. У нас було 7 ударів по воротах суперника, а у "Динамо" ударів по наших воротах не було жодного. Усі на стадіоні вважали, що "Фенербахче" був командою, яка заслуговує іти далі, але коли склади були рівні - 11 на 11. Червона картка змінила хід матчу. У цей момент наша команда втратила організаційну структуру, порушився баланс і в цей момент наш суперник забив гол.

Проте наша команда повірила в себе, настроїлася, боролася, навіть незважаючи на те, що ми були в невигідному становищі, а Енер Валенсія не реалізував пенальті. Але наша команда продовжувала зберігати мужність. Нестачу видаленого гравця я намагався компенсувати підказками з кромки поля. Розумію, що стадіон всі залишать дуже засмученими через кінцевий результат, але команда повинна піти звідси з високо піднятою головою, тому що вони віддали всі сили, дуже багато рухалися. Вирішальну роль сьогодні відіграла відсутність досвіду.

Літні трансфери? Звичайно, вони відбуваються з моєї згоди, але я не вважаю за правильне говорити про це саме зараз. Впевнений, що наші вболівальники, які сьогодні прийшли на стадіон, залишали стадіон, пишаючись своєю командою. Ми дуже добре виглядали в рівних складах, 11 на 11, ба навіть коли не вистачало однієї людини. У той момент, коли в мене залишилося 10 футболістів, команда дуже добре відреагувала на це, перестроїлася. Але у Лізі чемпіонів вирішальну роль відіграють дрібні деталі. Це сталося і сьогодні. Червона картка стала вирішальним чинником.

Читайте также: Леонід Буряк: "Перемога "Динамо" і вихід в наступний раунд Ліги чемпіонів – як ковток свіжого повітря, про недоліки - не варто"

Коли ми заглянемо в статистику: володіння м'ячем 60% на нашу користь при рівних складах. У нас було 7 ударів, у суперника лише 1. Але червона картка вплинула на контроль над матчем. Ми не забили пенальті та все одно відігралися перед завершенням другого тайму, але наших фізичних можливостей забракло в овертаймі. Було дуже тяжко грати ще 30 хвилин без одного гравця. Це стало вирішальним у кінцевому рахунку сьогоднішнього матчу.

Що стосується стартового складу, у першій грі, яку ми грали у Польщі, команда виглядала гарно. Фізичних проблем не було. Тож було б несправедливо змінювати склад. Ми сьогодні програли не тому, що грав умовний футболіст А грав, а футболіст Б не грав, а тому, що ми залишилися у меншості на початку другого тайму. Це історія матчу. До того ж ми грали проти дуже гарної команди. Можливо, ви не дуже добре знаєте київське "Динамо", але це справді чудова команда.

Зворотня заміна Емре Мор? Причина є чисто фізичною. Насправді він добре почав після виходу на заміну, але через 10 хвилин сказав, що погано почувається. Він мав проблеми з переслідуванням захисника суперника. Саме тому ми знову внесли зміни і замінили його. Згодом "Фенербахче" забив зі стандарту і зрівняв рахунок. Футболісти, які вийшли на заміну, не зважаючи на гру у меншості, дуже допомогли нам стати кращими в плані організації. Ми забили з ними гол і досягли нічиєї в основний час. 

Я не люблю говорити про суддів після ігор, які ми виграли чи програли. Хоча я вважаю, що скасований гол Кінга – це нормально. Можна сказати, що друга жовта картка Ісмаїла Юксека дискусійна, він першим торкнувся м'яча. Але Ісмаїл – молодий гравець і вперше грає у Лізі чемпіонів. Це стосується і багатьох інших гравців у нашій команді. Команда, яка нам протистояла має великий досвід виступів у Лізі чемпіонів, разом вони грають близько 5 років. Ми ж тренувалися разом 5 тижнів. Це те, що призвело до програшу. Все вирішують деталі та помилки. Це сталося і сьогодні.

Читайте также: Мірча Луческу не прийшов на прес-конференцію після перемоги над "Фенербахче". Стала відома причина
Notícias em destaque