Українці в єврокубках: чудовий дебют Рудько, ефективність Філіппова та сенсація Вакуленка і ко

826 08.07 2022   07:30
Лех

Стартували матчі кваліфікації єврокубків, в яких участь взяли й українські футболісти. 

Ліга чемпіонів

"Пюнік" - Клуж 0:0

"Пюнік" на своєму полі сенсаційно зумів вистояти проти "Клужа". Немаловажливу роль у цьому досягнені зіграла пара центрбеків - Сергій Вакуленко та Антон Братков. Українці відіграли все 90 хвилин. Не без помилок (обрізка того ж Браткова чуть не довела до голу), але воротар був на неплох, та реалізація румун у цей вечір була дуже низькою, десь навіть дуже піжонською.

"Лудогорець" - "Сутєска" 2:0

"Лудогорець" доволі легко переграв "Сутєску" з рахунком 2:0. Всю гру відіграв український захисник Ігор Пластун, який результативними діями, чи "епічними" помилками не відзначився. Хоча мав нагоду для голу: після подачі з кутового він непогано пробив з дальньої штанги - над поперечкою.

"Лех" - "Карабах" 1:0

Польський "Лех" успішно на своєму полі прийням "Карабах", обігравши суперника з мінімальним рахунком. У цій зустрічі дебютував за поляків український воротар Артур Рудько, який показав гарну гру та зберіг свої ворота "сухими". На його рахунку, згідно даних польських сайтів, чотири сейви.

"Слован" - "Динамо" Батумі 0:0

Ще одна завершилась нулями - братиславський "Слован" не зміг перемогти батумське "Динамо", яке з 42 хвилини грало у меньшості. Немало роботи на полі було у українського центрбека Олександа Азацького, який декілька разів непогано "страхував" своїх грузинських одноклубників.

Ліга Конференцій

КуПС - "Діла" 2:0

Фінський КуПС впевнено переграв на своєму полі "Ділу", яка виступає під керівництвом Андрія Демченко. За грузинський клуб зіграв і український воротар Данило Канєвцев. Крім двух пропущенних мячів в його пасиві ще й жовта картка.

"Динамо" (Тбілісі) - "Пайде" 2:3

Досягнути успіху не вдалося і ще одній грузинській команді - "Динамо" (Тбілісі), за яке виступає Станіслав Біленький. У результативній грі проти "Пайде" переможцем вийшли гості. Українець на полі зявився лише у другому таймі, змінивши на 70-й хвилині Схиртладзе. Результативними діями відзначитись за цей короткий час йому не вдалося.

"Флоріана" – "Петрокуб" 0:0

Нулі на табло були зафіксовані у матчі між "Флоріаном" та "Петрокубом". У составі клубу з Молдови зіграв українець Артем Федорів. Лівий захисник відіграв лише тайм, після чого його змінив Беян.

"Сфинтул Георге" - "Мура" 1:2

Перемоги добитись не зміг і "Сфинтул Георге", який на своєму полі зазнав поразки проти "Мури". У складі хозяїв всю зустріч відіграв українець Євген Смірнов, але в протокол матчу він попав лише з жовтою карткою.

"Деррі Сіті" – "Рига" 0:2

А ось у матчі, який пройшов у Північній Ірландії, українець став головним героєм. Мова йде про Олександра Філіппова, який не тільки відзначився забитим голом, але й допоміг партнеру забити. Гол плюс ассист на його рахунку, які і подарили перемогу команді з Латвії.

Також у матчі зіграли ще два українця: у старті вийшов Юрій Вакулко, а Владлен Юрченко з'явився на полі у другому таймі, змінивши на 76 хвилині Сайсало. 

Популярные новости