Григорій Суркіс: "Лише від футболістів та тренерського штабу "Динамо" залежить наш настрій після гри з "Бенфікою"

1049 29.08 2021   10:16
Фото - Виктор Перегняк, Footboom

Почесний член УЄФА Григорій Суркіс прокоментував жеребкування для київського "Динамо" в груповому турнірі Ліги чемпіонів, а також поділився очікуваннями від виступу національної збірної під керівництвом нового тренерського штабу, інформує пресслужба клубу.

- Ми не змогли досягти результату, щоб пройти "Барселону", також на згадку приходять півфінальні матчі з "Баварією", де ми ще в першому таймі могли вирішити питання виходу до фіналу Ліги чемпіонів. Але так складається у футболі, що, якщо ви пам’ятаєте, на останній хвилині першого тайму з 40-ка метрів забив Тарнат, а Баслер бив би ще тисячу разів по воротах із тієї позиції – й жодного разу не забив би. Ми же мали безліч моментів, але не використали їх. Тому давайте не будемо зараз мріяти – і лише від футболістів та тренерського штабу залежить наш настрій 14 вересня після першої гри з "Бенфікою".

Ми обігрували й лісабонців, у тому числі на їхньому полі, тому давайте концентруватися на іншому – хлопці їдуть до збірної, де захищатимуть честь країни, що є колосальною відповідальністю, тому що ми всі спостерігатимемо за матчами проти Казахстану та Франції. Потрібно, щоб вони показали гідний результат у національній команді й із хорошим настроєм повернулися до клубу та концентрувалися на матчі чемпіонату України проти "Металіста-1925" та грі Ліги чемпіонів із "Бенфікою".

Читайте также: "Этот детективный роман не может существовать, если нет стратегии и перспективы" - Григорий Суркис о назначении тренера сборной

- Яка ваша думка щодо нового головного тренера національної збірної Олександра Петракова?

- Я хочу сказати, що він був тренером у дитячій школі "Динамо", коли я ще був президентом клубу. Це спеціаліст, якому нічого не потрібно доводити на сьогоднішній день. Він – фахівець досвідчений, професіональний тренер, зі своєю ідеєю гри. Це він довів на чемпіонаті світу в Польщі, перемігши зі своїми підопічними. Ніхто не вважав збірну України фаворитом, але команда дала результат, який ніхто не очікував. У нього є тренерський штаб, якому він довіряє, є гравці, з якими він уже переговорив особисто. Упевнений, він зосередиться на задачі набрати якомога більше очок, і з його слів, для національної команди кожна гра буде як фінал. Гра забудеться, при цьому бажано, щоб рахунок був на нашу користь після кожного матчу.

Популярні новини