Володимир Шаран: "Вітао - ще не того рівня гравець. Українські захисники сильніше"

1204 04.08 2021   14:13
Фото - Денис Руденко, Footboom

Український тренер Володимир Шаран прокоментував перемогу "Шахтаря" над "Генком" (2:1) в 3-му раунді кваліфікації Ліги чемпіонів.

- 2: 1 на виїзді - серйозна заявка на вихід в плей-оф відбору ЛЧ?

- Я думаю, що так. Хоча "Генк" дійсно хороша команда. Зараз скасовано правило виїзного гола в єврокубках, тим цікавіше буде дивитися матч-відповідь. Ми очікували такий матч, "Шахтар" проявив свою майстерність за рахунок досвідчених гравців - Марлоса і Ісмаїлі - які знову показали свій високий рівень.

- А як вам стартовий склад тільки з двома українцями?

- Я чекав цього, але думав, що Степаненко буде грати з перших хвилин. Без нього в центрі поля є проблеми з відбором м'яча. Тренер-легіонер, коли є стільки футболістів не з України, завжди буде вибирати склад, який буде більше грати в комбінаційний футбол. Це його прерогатива. В УПЛ буде по-іншому - буде більше українців. Але в єврокубках більше ставка на легіонерів. Де Дзербі говорив, що гратимуть найсильніші, ось і грали найсильніші, на його думку.

- Після заміни Матвієнка на Ісмаїлі лінія оборони стала повністю бразильською. Вони впоралися зі своїми завданнями? Або бразильці все ж краще атакують? Пропущений гол, наприклад - недоропрацювання Вітао.

Читайте также: Матч "Шахтер" - "Генк" обслужит судейская бригада из Румынии

- Вітао - ще не того рівня гравець. Так, він молодий і перспективний, грав проти "Реала", але українські захисники сильніше. У пріоритеті: захист, воротар і опорна зона з українців, а півзахист і атака - легіонери. Так вирішив тренер, але українці більш надійно грають в центральній зоні.

- Як вам суддівство? Якось занадто часто гравців "Шахтаря" били по ногах.

- Це європейське суддівство. Ми в Україні звикли - тільки доторкнулися до ніжки, і я вже лежу, кричу. А арбітри дивляться - о, це ж гравець "Шахтаря", як же так, що його вдарили. І відразу призначають штрафний, а то і жовту картку дають. Ідеальне суддівство було на Євро-2020. Думаю, наші рефері зроблять висновки. Але, судячи з перших турів УПЛ, не всі це зробили. Деякі з них давали грати, а деякі все ще бережуть наших зірочок. А в Європі такого немає. Для них усі рівні, вони дають більше грати, в тому числі в плані боротьби. Це нормальне явище, треба до цього звикати.

- Проте Соломон не зміг дограти матч. Хто може замінити Манора в матчі-відповіді, якщо він не встигне відновитися?

- Не знаю, є тренер "Шахтаря", - сказав Шаран.

Источник: Трибуна
Популярные новости