Андрій Столярчук: "Ліон" буде боротися з "Шахтарем" за друге місце в групі"

1792 18.09 2018   16:52
Автор: Андрей Диев
Фото - olweb.fr

Ведучий програми "Європейський WEEKEND" на каналі "Футбол 2" Андрій Столярчук поділився очікуваннями від старту Ліги чемпіонів.

- Які очікування від матчу Ліги чемпіонів "Манчестер Сіті" - "Ліон"?

- "Манчестер Сіті" - безсумнівний фаворит не лише поєдинку, а взагалі групового етапу і один з фаворитів турніру якщо говорити загалом про сезон. Тому, вважаю, що у цій парі переможцем однозначно буде "Манчестер Сіті". Питання в тому, наскільки сильний рівень конкуренції створить "Ліон". В два м’ячі, як мінімум, англійці виграють.

- Які сильні сторони має "Ліон"?

- "Ліон" може протиставити фарт, тому що без фарту проти "Манчестер Сіті" дуже важко грати. Ця команда вже чудово розуміє тренера та його вимоги, демонструє змістовний футбол і різкі контратаки. У англійської команди є проблеми із захистом. Тому, "Ліон" може цим скористатися, можливо завдяки цьому у французів з’являться шанси. Але не надто в це вірю.


- Можливо, у складі "Манчестер Сіті" ми побачимо молодих гравців?


- Не думаю. Переконаний в тому, що доки команда не вирішить питання виходу до наступної стадії ротації не буде. Лише тоді Гвардіола цілком можливо дасть шанс молодим гравцям. Там є непогані гравці Фоден та Діаз. Але враховуючи рівень конкуренції в "Манчестер Сіті", найкращим варіантом для них буде піти в оренду, шукати кращої долі в інших клубах. Це стосується і нашого Олександра Зінченка. Вже потім повертатися у "Манчестер Сіті" у статусі зірки. Інакше завоювати місце під футбольним манчестерсітівським сонцем буде дуже важко.

Читайте также: Как менялся мяч Лиги чемпионов с сезона 2007/2008 (Фото)


- На яке місце в групі може розраховувати "Ліон"?

- "Ліон" з донецьким "Шахтарем" буде боротися за друге місце. А "Манчестер Сіті" може задовго до кінця групової стадії закріпити за собою перше місце. Якщо взяти три інші команди групи, то "Шахтар" і "Ліон" трохи вище котується за "Хоффенхайм", німці трохи нижче. Умовно кажучи шанси 35% на 35% та 30%.

- Хто буде переможцем у матчі "Реал" - "Рома"?

- Це буде один з найцікавіших поєдинків. У попередньому розіграші "Рома" несподівано вибила "Барселону" у чвертьфіналі. "Реал" зараз переживає період змін. Хоча "вершкові" три рази поспіль вигравали Лігу чемпіонів, не думаю, що вони повторять цей успіх, тому що були великі зміни на тренерському містку. Лопетегі поки що не має такого авторитету в команді, яким володів Зінедін Зідан. Для мене це поєдинок, в якому "Реал" буде фаворитом. Тут передбачити переможця досить важко, але перевага на боці "вершкових".

- Хто зможе замінити Роналду?

- Там хороший підбір виконавців. Є Марко Асенсіо, який, як на мене давно грає на рівні стартового складу "Реала". За ігровими якостями він не поступається ані Бейлу, ані Бензема. Можливо, Кріштіану Роналду трошки краще грав і він вистрілював у певних моментах. Тому, думаю, Асенсіо - прямо заміна Роналду, і навіть не Бейл. Я вже в Асенсіо бачу майбутнього лідера мадридського "Реала" через рік-два.

Читайте также: Соперник "Шахтера" "Хоффенхайм" обратился к донецкому клубу на украинском языке


- Як складеться доля "Роми" на груповому етапі?

- "Рома" серйозний конкурент іншим командам групи. Італійці повинні виходити з групи. Наїнгголан був важливим гравцем для "Роми", але залишився головний тренер. Ді Франческо добре розуміє гру. Вважаю, що італійська команда стала не гірше, ніж була у минулому році.


- Що очікуєте від матчу "Валенсія" - "Ювентус"?

- Це буде цікавий поєдинок. "Ювентус" купив потужних гравців. Через відхід Буффона італійці не стали слабшими, а стали сильнішими. Керівництво клуба пішло ва-банк, купивши вікових гравців. Це підкреслює намір клубу перервати безтрофейну серію на міжнародній арені. Думаю, що "Ювентусу" до снаги обіграти "Валенсію". Також італійці мають чудові шанси виграти Лігу чемпіонів. За складом вони, за відточеністю колективної гри є фаворитами турніру.


- Як далеко може "Валенсія" пройти у Лізі чемпіонів?

- Це команда, яка набирає. Вони не в силах боротися за півфінал. Іспанці будуть боротися за вихід з групи. У них є Родріго, який є топ-форвардом. Є Гедеш. Пік форми команди буде через рік-два. На даний момент вони можуть претендувати на вихід з групи і прохід ще одного раунду.

- Як розподіляться місця у групі Н?

- "Ювентус" буде першим. "Манчестер Юнайтед" буде боротися з "Валенсією" за друге місце. У цьому протистоянні я віддам перевагу іспанцям. У англійців є очевидні проблеми у відносинах керівництва та тренера. Третій рік в англійській команді, який є завжди фатальним для Моуріньо, буде таким самим фатальним. Не думаю, що він до кінця сезону допрацює. Не вихід з групи буде останньою крапкою у його кар’єрі в "Манчестер Юнайтед". "Янг Бойз" буде на останній позиції.

Читайте также: "Лион" сыграет с "Шахтером" в Лиге чемпионов при пустых трибунах

Популярные новости