В Адміністрації Президента запевнили, що Україна повністю готова до фіналів Ліги чемпіонів

1635 04.05 2018   10:21
Фото - ФФУ

Напередодні відбулося засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінальних матчів Ліги чемпіонів 2018 року з футболу. Крім голови комітету і одночасно глави Адміністрації Президента України Ігоря Райніна в ньому брав участь президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

Окрім членів Оргкомітету, до якого входять представники Кабінету міністрів, керівники правоохоронних органів, представники Верховної Ради, у роботі засідання також взяв участь виконавчий директор UEFA Events SA Мартін Каллен, який подякував усім членам Організаційного комітету за підготовчу роботу. "Хочу подякувати від УЄФА усім учасникам підготовчого процесу, ви заслуговуєте найвищої оцінки за свою роботу, і я впевнений, що обидва фінали Ліги чемпіонів пройдуть на найвищому рівні, і ми будемо задоволені результатом", — зазначив Мартін Каллен.

Готовність України до майбутніх фіналів Ліги чемпіонів підтвердив у своєму виступі і керівник Оргкомітету Ігор Райнін. "Україна повністю готова до проведення фінальних матчів Ліги чемпіонів 2018 року з футболу. Наша держава ретельно готувалася до цієї події. Ми здійснили низку заходів, спрямованих на створення умов для проведення цих матчів", — відзначив Райнін.

Читайте также: Андрій Павелко та Юлія Світлична презентували Харкову кубки Ліги чемпіонів (Фото)

Зокрема, глава Адміністрації Президента навів приклад нещодавнього ухвалення Верховною Радою Законів (змін до Податкового і Митного кодексів України та Закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування), спрямованих на забезпечення належного проведення фінальних матчів Ліги чемпіонів 2018 року з футболу.

Також Ігор Райнін подякував президенту ФФУ Андрію Павелку за чудову організацію всеукраїнського трофі-туру кубків Ліги чемпіонів, який відбувся за ініціативи Президента України, і зазначив, що "фінал Ліги чемпіонів — це європейське і світове свято, і наше з вами завдання, щоб ця подія для вболівальників усіх країн, мешканців Києва та усіх гостей дійсно була святом".

У свою чергу Андрій Павелко поділився з присутніми враженнями від туру, в рамках якого головні трофеї найбільш престижних клубних змагань світу побували у різних куточках України. "Ми зустрічалися із вболівальниками різних вікових категорій та професій, відвідували поранених бійців АТО, людей з особливими потребами, спілкувалися з найменшими громадянами України і раді, що ця ініціатива отримала широкий позитивний резонанс в усіх куточках України та залучила до майбутнього футбольного свята десятки тисяч вболівальників по всій країні", — розповів президент ФФУ.

Що ж стосується безпосередньо підготовки до фіналів Ліги чемпіонів, то, за словами Андрія Павелка, "Оргкомітет, який очолює Ігор Райнін, відпрацював усі важливі питання, на яких акцентували увагу в УЄФА". "Зараз ми переходимо до тестового виконання нормативів по НСК "Олімпійський", розселенню команд-учасниць та інших важливих організаційних напрямків. Але я впевнений, що ці історичні для України та всього європейського футболу події дадуть Києву та всій Україні максимальний позитивний ефект та стануть інвестицією в майбутнє нашої країни", — підкреслив президент ФФУ.

Нагадаємо, фінал Ліги чемпіонів сезону 2017/2018, в якому зустрінуться "Реал" і "Ліверпуль", відбудеться 26 травня в Києві, на НСК "Олімпійський" Початок - о 21:45. Трохи раніше, 24 травня, в жіночому фіналі на стадіоні "Динамо" ім. В. Лобановського зійдуться "Ліон" та "Вольфсбург". Початок зустрічі - о 19.00.

Популярные новости