Сергій Скаченко: "У киян можуть виникнути величезні проблеми в атаці"

2816 14.02 2013   14:30
Фото - fcmetz.com

Екс-гравець французького «Меца» (1999–2003 рр.) Сергій Скаченко вважає, що саме французи підлаштовуватимуться під стиль «Динамо»

— Скільки себе пам’ятаю, «Бордо» завжди був таким, навіть за часів моїх виступів у Франції: важким, в’язким і дуже незручним суперником, — розпочинає з «ліричного відступу» Сергій Вікторович. — Але це не свідчить про низький рівень команди, радше — про стиль, причому напрацьований роками. У Франції всі знають, що «Бордо» завж­ди був такий, але для нас подібний суперник може стати більш ніж небезпечним ще й через власні проблеми, передусім — у нападі. Так, у «Динамо» на віст­рі можуть зіграти хіба троє: Мехмеді, для якого ця позиція не є оптимальною, Кравець, котрий давно не демонструє той рівень, на який од нього чекають у Києві, або Марко Рубен, який лише відновлюється після чергової т­равми. А Браун, як відомо, лише повернеться з Африки. Відтак ми якраз і ризикуємо вв’язатися в зручну для суперника гру — від оборони, на контратаках, із низькою швидкістю переходу через центр поля, грою напролом центром поля. Тому дуже багато залежатиме від тренерського штабу, й Олега Блохіна зокрема. З упевненістю можу сказати, що французькі клуби вимагають найретельнішого вивчення — через свою тактичну оснащеність і несхожість із іншими командами. З одного боку, «Динамо» навряд чи треба звикати до суперників, що діють від захисту. З іншого — рівень футболістів «Бордо» змушує остерігатися контратак і позиційної переваги, адже за умов останньої в киян можуть виникнути величезні проблеми в атаці — й так не найсильнішому компоненті гри.

До того ж, існує ще один важливий момент: за останні кілька місяців бачив у виконанні «Бордо» матчі з різним тактичним розташуванням, які були запропоновані Франсісом Жийо в значній кількості — 7–8 різних моделей гри. Загалом це нормальна річ для сучасного футболу, тим паче, гадаю, саме «Бордо» підлаштовуватиметься під стиль «Динамо», а не навпаки. Та це знову ж вимагає від тренера киян досконалого знання суперника, адже той і в п’ять захисників грати вміє. Відтак якщо це стане сюрпризом для тренерського штабу «Динамо», то годі сподіватися на те, що «Бордо» буде легкою здобиччю. Так, французи, напевне, гратимуть на 0:0, і цей результат буде не найгіршим і для нас, але з досвіду скажу, що у Франції за таких умов забити буде вдвічі складніше.

Популярные новости