Ліга чемпіонів АФК. Другий матч. "Урава Ред Даймондс" вдруге стала переможцем в новітній історії турніру

3461 25.11 2017   23:44
www.just-football.com

Сьогодні на "Сайтама Стедіум 2002" у Японії відбувся матч-відповідь фінальної стадії Ліги чемпіонів АФК (Азійська Конфедерація футболу) між командами "Урава Ред Даймондс" (Японія) та "Аль-Хіляль" (Саудівська Аравія).

Обидва тренери вирішили на цей матч змінити тактику гри власних команд. В.о. головного тренера "Редс" Хорі Такафумі змінив розташування своїх гравців на полі з схеми 4-1-4-1 на 4-2-3-1, перевівши Касіваги в пару до Аокі, при цьому надавши більше простору попереду Нагасаві. Але, першочерговою задачею було саме підсилення опорної зони, яку гравці "Аль-Хілялю" у першому матчі проходили без проблем.

Головний тренер саудівської команди Рамон Діаз також вдався до зміни тактики з 4-3-2-1 на 4-1-4-1. Не знаю, що його до цього спонукало. Можливо, першопричина – це травма Карлоса Едуардо. Але, в першому матчі його вдалось без проблем замінити. Діаз перевів Аль-Фараджа з опорної зони ближче до лінії атаки. Але… усю небезпеку у першому матчі Салман створив саме підключаючись із глибини. Забігаючи наперед, скажу, що матч-відповідь Аль-Фарадж фактично провалив.

Не дивлячись на рахунок першого поєдинку, "Урава" одразу пішла вперед. Основною атакуючої зброєю були улюблені дальні удари. Першого такого біль-менш серйозного удару завдав Нагасава. Проте, йому трохи не вистачило точності.

Перший момент "Аль-Хілялю" у першому тайму та у матчі виник після типової помилки останніх років, яка притаманна японським півзахисникам: Аокі після численних обводок втратив м’яч біля власних воріт. Круглого миттєво підхватив Салем Аль-Давсарі, фінтом прибрав 9-ку "Редс" Муто та пробив по воротам. М’яч пройшов трохи вище поперечини воріт "Урави".

На цьому всі небезпечні моменти першого тайму були вичерпані.

У другому таймі гострих моментів було більше. Перший створили гості після розіграшу кутового. Після навісу з кута прослідувала серія рикошетів біля воріт "Редс", і, як наслідок, м’яч відскочив до уругвайського легіонера "Аль-Хілялю" Мілесі, який намагався "проткнути" м’яч у ворота. Але голкіпер "Урави" був пильним.

"Червоні" також відповіли своїм моментом: Касівагі навісив зі штраного, Корокі завдав небезпечного удару головою. Аль-Майуф у шаленому штрибку дістав м’яч у лівому куті воріт, добивання Рафаеля Сілви… Аль-Шахрані на підстаховці!

На 78-й хвилині один з найактивніших гравців на полі у складі "Аль-Хілялю" Салем Аль-Давсарі грає з ризиком нанесення травми захиснику "Урави" Ендо. Вирок головного арбітра матчу узбека Равшана Ірматова – друга жовта для Салема, яка перетворилася на червону.

Чесно кажучи, "Аль-Хіляль" ближче до завершення гри виглядав дуже невпевнено. Кращий нападник Омар Хрібін за гру мав нечисленні моменти. Схоже, що Хорі Такафумі зробив висновки після першого матчу і здійснив тактичні зміни задля виключення з гри головної атакуючої сили саудівської команди. Як наслідок, Омар покинув поле на 62-й хвилині.

Щодо "Урави", то японська команда грала в улюбленій манері – тримання м’яча та максимальна концентрація на власний захист.

На 88-й хвилині Юкі Муто робить пас вперед, досвідчений ветеран "Аль-Хілялю" та збірної Саудівської Аравії Усама Хавсаві проскакую повз м’яч, Рафаель Сілва втікає від Аль-Джахфалі ті сильно пробиває під поперечку воріт Аль-Майуфа. 1-0! Шалена радість вболівальників на стадіоні в Сайтамі не мала меж!

Сезон Ліги Чемпіонів АФК 2017 завершено. "Урава Ред Даймондс" рятує провалений сезон у внутрішньому чемпіонаті за рахунок перемоги у найпрестижнішому клубному турнірі Азії! Переможець зони Близького Сходу в черговий раз за останні роки програв фінал чемпіону Далекого Сходу.

На "японський клуб чекають два завершальні матчі у чемпіонаті Японії. А вже 6 грудня стартує Клубний Чемпіонат Світу, де японський клуб прийме участь як клубний чемпіон Азії.

"Урава Ред Даймондс" (Японія) – "Аль-Хіляль" (Саудівська Аравія) – 1:0 (0:0)

Голи: Рафаель Сілва, 88

"Урава Редс": Нісікава – Ендо, Абе, Макіно, Угадзін (Маурісіу, 74) – Касівагі (Умесакі, 90+5), Аокі – Муто, Нагасава, Рафаель Сілва – Корокі (Любьянкіч, 84)

"Аль-Хіляль": Аль-Майуф – Аль-Бурайк, Хавсаві, Джахфалі, Аль-Шахрані –Отаюф (Аль-Шалхуб, 88) – Аль-Давсарі, Мілесі, Аль-Фарадж (Аль-Кахтані, 68), Аль-Абід – Хрібін (Фаллата, 62)

Попередження: Угадзін, 13, Макіно, 27, Нагасава, 71 – Отаюф, 20, Аль-Давсарі, 72, Аль-Абід, 77, Аль-Кахтані, 79

Вилучення: Аль-Давсарі, 78 (друге попередження).

Гравець матчу: Рафаель Сілва ("Урава Ред Даймондс")

Популярные новости