Гравець збірної України з кіберфутболу Андрасюк: "Шанси на вихід із групи у нас зберігаються"

1230 25.03 2020   19:02
Фото - УАФ

Гравець збірної України з кіберфутболу Максим Андрасюк розповів пресслужбі УАФ про перший тур першого етапу відбору на eEURO-2020 та підготовку до другого туру.

Читайте также: Збірна України з кіберфутболу PES гідно стартувала у відбірному турнірі чемпіонату Європи

16 березня наша національна команда з кіберфутболу в дисципліні PES провела перший ігровий день у відборі чемпіонату Європи 2020 року. У кваліфікаційній групі Н українці зіграли п'ять поєдинків. У матчах проти збірних Італії, Уельсу, Чорногорії, Андорри та Фарерських островів наші хлопці здобули три перемоги, один раз зіграли внічию й зазнали однієї поразки.

У чотирьох із цих поєдинків, кожен із яких складався з двох індивідуальних протистоянь, брав участь резервний гравець збірної України Максим Makson Андрасюк. На його особистому рахунку — дві перемоги, нічия та поразка.

"Перший тур склався для нас не зовсім вдало. Ми розраховували взяти більше очок, ніж ті 10, що наразі є в нашому активі. З усіма суперниками можна було грати як мінімум на рівних, однак перший поєдинок з Італією ми, на жаль, провели невдало. Що ж, поступилися в чесній боротьбі...

У матчах із Чорногорією ми втратили два очки, адже це була абсолютно наша гра. Ми повинні були перемагати. Я грав у першому поєдинку, вів у рахунку — 2:1, відчував, що все виходить, і мав дотискати суперника. Однак, напевно, не вистачило досвіду, і я пропустив у самому кінці матчу. У результаті — лише 2:2. А потім мій партнер також зіграв унічию (0:0), причому мав щонайменше п'ять стовідсоткових моментів, але не зміг реалізувати жоден. Інші наші суперники явно більш слабкі, із ними ніяких проблем не виникло, тому ми здобули три досить легкі перемоги.

Я впевнений, що шанси на вихід із групи в нас зберігаються. Перше місце, звичайно, взяти буде дещо складніше. Для цього ми мали перегравати Чорногорію. А тепер не все залежить від нас. Уже мало просто здобути перемогу над Італією — потрібно, щоб лідер ще десь втратив очки. Натомість друге місце цілком реальне. За рівнем гри ми сильніші за чорногорців, і якщо Фортуна буде хоч трохи на нашому боці, ми маємо їх перемагати.

Після першого ігрового дня ми порадилися всією командою й вирішили зробити невелику паузу. Ми дуже багато грали, напружено готувалися, й у нас уже дещо, можна сказати, замилилося око. Але із суботи ми знову повернулися до тренувань, граємо по 15—20 матчів на день. Усі сидять удома на карантині, і з'явилося більше часу для підготовки. Хтось змінює ігрові схеми, хтось додав щось нове до своєї гри. Усі готуються, і кожен із чотирьох гравців готовий узяти участь у будь-якому поєдинку", - сказав Андрасюк.

Нагадаємо, що після першого дня кваліфікації збірна України з кіберфутболу в дисципліні PES посідає третю сходинку в турнірній таблиці групи Н. На рахунку нашої команди — 10 очок, вона відстає на один пункт від Чорногорії та на три — від Італії. Другий ігровий день першого групового етапу — 30 березня.

Додамо, що пряму перепустку на чемпіонат Європи 2020 року отримають переможці кожної з 10-ти відбірних груп. Збірні, що посядуть другі місця, візьмуть участь у другомі етапі відбору, де визначаться ще шість учасників eEURO-2020.

Матчі другого етапу відбору відбудуться 4-го та 11 травня. Фінальний турнір серед 16-ти кращих збірних Європи заплановано на 9—10 липня в Лондоні.

Популярные новости