Колишньому гравцю "Евертона" загрожує довічне ув'язнення

411 29.03 2024   18:53
funtime.kiev.ua

Учора на засіданні Народного суду Сянніна відбулося слухання у справі колишнього головного тренера збірної Китаю, одного з найвідоміших футболістів цієї країни, екс-гравця "Евертона" Лі Те. На його адресу висунуто звинувачення в отриманні та передачі хабарів, повідомляє Renmin Ribao.

У лютому британські ЗМІ поквапилися повідомити, що Лі Те вже засуджено до довічного ув'язнення. Насправді цього поки що не сталося - вирок буде винесено "у встановлені терміни". Але, імовірно, якщо порівнювати його справу з іншими справами про корупцію в китайському футболі, довічне ув'язнення - це можливе мінімальне покарання, що загрожує Лі Те.

Його звинувачують в отриманні понад 50 мільйонів юанів (приблизно 6,5 мільйона євро за сьогоднішнім курсом) за виклик гравців до збірної Китаю, сприянні в організації договірних матчів і трансферів футболістів. Крім того, він звинувачується в передачі 1 мільйона юанів за отримання посади головного тренера національної команди.

Нагадаємо, що раніше колишній президент Китайської футбольної асоціації Чень Сюйюань був засуджений за хабарі до довічного ув'язнення. На засіданні суду він вибачився перед усіма футбольними вболівальниками країни і висловив сподівання, що вони його пробачать.

Читайте также: "Эвертон" получит кредит от будущего владельца

 

Популярні новини