"Особливий гравець, який залишає свою душу на полі", - El Generacional про унікальну роль Зінченко в "Арсеналі"

595 01.02 2023   23:28
Getty Images

Іспанський ресурс El Generacional присвятив велику статтю Олександру Зінченку, в якій описав роль українця в лондонському "Арсеналі".

"Заздалегідь обдуманий образ, який планує намалювати художник, є відповідним тактичним планом для своєї команди та суперника, складений тренером, і, у випадку з Артетою пензель, який він бере до рук, звуть Олександр Зінченко. Українець занурюється в палітру кольорів і малює гру за своїм бажанням, спочатку контрольованою рукою художника, а потім самостійно.

В "Арсеналі" перші мазки картини - це передачі Зінченка, його рух між лініями, його тверде самовладання та вишукана техніка, його пристрасть та лідерство, а також його розважливість у грі. Тому що з його бутс починає підпитуватися команда, гра якої цілком може вважатися восьмим мистецтвом.

Зінченко починає матчі на лівому фланзі та відповідає за контроль над грою. Він підтримує будь-який тип тиску суперника, зачаровує своїм рухом без м'яча, заводить своїх партнерів за командою, надає сенсу володінню м'ячем, наполегливо пресингує. Можливо, найбільш характерною рисою його гри є те, що він зазвичай грає на фланзі захисту, Олександр часто зміщується в центр і звідти диктує умови гри.

"Арсенал" нині часто помічає його присутність. Точніше, його відсутність. Він - єдиний гравець у команді, який здатний так вести гру. Ця роль підходить не всім. Для цього потрібний великий футбольний інтелект та велика технічна майстерність. До цього треба додати, що Олександр - дуже пристрасний гравець. Він залишає свою душу на полі, він - воїн, за що дуже наполегливий в таких питаннях Артета дуже вдячний йому.

Зінченко - особливий гравець, без якого неможливо пояснити хорошу роботу "Арсенала" цього сезону. Його футбольна чутливість перетворює його гру на мистецтво, яке він малює так, ніби це пензель Escoda.

Читай також: "Фулгем" орендував у "Арсенала" Седріка Соареша

Кольорова палітра, яку можна уявити як решту футболістів його команди, - це те, що він використовує, щоб намалювати свою картину. Він командує партнерами за командою та всіляко живить колектив, і в результаті виходить гра цього "Арсенала". Це робота, яка гідна того, щоб бути виставленою у Музеї Прадо", - йдеться у статті під назвою "Зінченко - це пензлик Артети".

Источник: Трибуна
Популярные новости